Αρχική Σελίδα  |  Επιλογή Γλώσσας:   
Νέα – Ανακοινώσεις
6 Απριλίου 2016
ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΑΡΟΝΙΚΟΥ
 
 

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ανδρίτσαινας διοργανώνει μονοήμερη κρουαζιέρα στα νησιά του Αργοσαρωνικού (Ύδρα, Πόρο, Αίγινα) την Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 με τις Ολυμπιακές Κρουαζιέρες (Olympic Cruises.gr)
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 35,00 ευρώ ανά άτομο και περιλαμβάνει:
• Μεσημεριανό γεύμα σε μπουφέ, στο εστιατόριο του κρουαζιερόπλοιου
• Διασκέδαση από τους μουσικούς και τους χορευτές του κρουαζιερόπλοιου.
• Φ.Π.Α.23%
• Λιμενικά τέλη.
Σημεία αναχώρησης:
Κλειστό γυμναστήριο TAE KWON DO, Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο
Ώρα επιβίβασης: 07.00 – 07.30
Ώρα επιστροφής 19.30
Στη κρουαζιέρα μπορούν να συμμετέχουν όσοι συμπατριώτες επιθυμούν μαζί με τους φίλους τους.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες το αργότερο μέχρι και την Τετάρτη 25 Μαϊου 2016 στα κάτωθι τηλέφωνα:
Κα Βάσω Παπαγεωργίου :6984645101
Κα Γωγώ Καρβελά: 6933410688
Κα Ελένη Αγγελοπούλου: 6972075140
Κα Γαρυφαλιά Κουσκουλή : 210-5129300

15 Ιουνίου 2015
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2015
 
 

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος συμμετέχει για δεύτερη χρόνια φέτος στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Ανδρίτσαινας, τον ερχόμενο Αύγουστο με θέμα Β/ Φεστιβάλ Ανδρίτσαινας- Τα δώρα του Λυκαίου.

Για μια ακόμη φορά, 15 και 16 Αυγούστου, θα στηθεί ο πάγκος μας με τα γλυκά- αλμυρά εδέσματα και ποτά , που θα παρασκευάσουν μέλη του Συλλόγου.

Στις 13 Αυγούστου 2015, ώρα 9 το βράδυ, θα πραγματοποιήσουμε την φετινή μας καλοκαιρινή συνεστίαση, στο εστιατόριο ¨Συνταγές μαγειρικής του Γιώργη και της Λόπης¨, με μουσική και τραγούδι.

11 Απριλίου 2015
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ
 
 

Το Μεγάλο Σάββατο, 11/4/2015, το πρωί, το Δ.Σ. του Συλλόγου παρέθεσε στους Ανδριτσάνους και τους επισκέπτες της πόλης καφέ και τσάι, με χειροποίητα, νηστίσιμα γλυκά και αλμυρά κεράσματα. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και η μικρή αυτή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Πινακοθήκης Μάρκελλου του κτιρίου Μιχελή του Λαογραφικού μας Μουσείου, ήταν μια καλή ευκαιρία για συνάντηση πολλών Ανδριτσάνων και φίλων της Ανδρίτσαινας και ανταλλαγή ευχών του Πάσχα.

25 Σεπτεμβρίου 2006
Επίσκεψη της Βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας στο Λαογραφικό Μουσείο της Ανδρίτσαινας
   
 

Στις 27 Αυγούστου 2006 επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο της Ανδρίτσαινας, η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας συνοδευόμενη από τον Πρίγκιπα Μιχαήλ της Ελλάδος και τη σύζυγο του Μαρίνα Καρελά, γνωστή ζωγράφο, στο πλαίσιο ιδιωτικής επίσκεψής τους στο Ναό του Επικουρείου Απόλλωνα.

Συγκινημένη η Βασίλισσα Σοφία απλή και φιλική αφού χαιρέτησε σε άψογα ελληνικά τους κατοίκους της Ανδρίτσαινας που είχαν συγκεντρωθεί στη Τρανή Βρύση για να την υποδεχτούν, κατευθύνθηκε με τη συνοδεία της προς το Μουσείο.

Πρώτα επισκέφθηκε την αίθουσα με το φωτογραφικό αρχείο, το οποίο ανήκει στην οικογένεια της δωρήτριας Γαληνής Κανελλοπούλου και περιλαμβάνει φωτογραφίες από τις επισκέψεις των Βασιλέων Παύλου και Φρειδερίκης καθώς και της ίδιας, ως Πριγκίπισσας (τότε) της Ελλάδος, στην Ανδρίτσαινα κατά τα έτη 1951,1957 και 1958.

Στη συνέχεια οι υψηλοί επισκέπτες περιηγήθηκαν σε όλες τις αίθουσες του Λαογραφικού Μουσείου και εξέφρασαν το θαυμασμό τους.

Ακολούθως στην αίθουσα δεξιώσεων του Μουσείου προσφέρθηκαν γλυκά και αναψυκτικά, καθώς και αναμνηστικά δώρα εκ μέρους του Δημάρχου Ανδρίτσαινας και του Διοικητικού Συμβουλίου του Εξωραϊστικού Συλλόγου, Γυναικών Ανδρίτσαινας.

Εξερχόμενοι του Μουσείου τόσο η Βασίλισσα Σοφία όσο και ο Πρίγκιπας Μιχαήλ και οι υπόλοιποι επισκέπτες σχολίασαν ενθουσιασμένοι το έμβλημα του Μουσείου:

« Πατρίδα χωρίς Παράδοση - Καράβι χωρίς Πυξίδα»

Στις 18.9.2006 εστάλη από το Πρίγκιπα Μιχαήλ ευχαριστήρια επιστολή προς το Λαογραφικό Μουσείο και συγκεκριμένα στη κα Πηνιώ Σκαλτσούνη, ιδρυτικό μέλος του Μουσείου.