Αρχική Σελίδα  |  Επιλογή Γλώσσας:   
Νέα – Ανακοινώσεις
25 Σεπτεμβρίου 2006
Επίσκεψη της Βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας στο Λαογραφικό Μουσείο της Ανδρίτσαινας
   
 

Στις 27 Αυγούστου 2006 επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο της Ανδρίτσαινας, η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας συνοδευόμενη από τον Πρίγκιπα Μιχαήλ της Ελλάδος και τη σύζυγο του Μαρίνα Καρελά, γνωστή ζωγράφο, στο πλαίσιο ιδιωτικής επίσκεψής τους στο Ναό του Επικουρείου Απόλλωνα.

Συγκινημένη η Βασίλισσα Σοφία απλή και φιλική αφού χαιρέτησε σε άψογα ελληνικά τους κατοίκους της Ανδρίτσαινας που είχαν συγκεντρωθεί στη Τρανή Βρύση για να την υποδεχτούν, κατευθύνθηκε με τη συνοδεία της προς το Μουσείο.

Πρώτα επισκέφθηκε την αίθουσα με το φωτογραφικό αρχείο, το οποίο ανήκει στην οικογένεια της δωρήτριας Γαληνής Κανελλοπούλου και περιλαμβάνει φωτογραφίες από τις επισκέψεις των Βασιλέων Παύλου και Φρειδερίκης καθώς και της ίδιας, ως Πριγκίπισσας (τότε) της Ελλάδος, στην Ανδρίτσαινα κατά τα έτη 1951,1957 και 1958.

Στη συνέχεια οι υψηλοί επισκέπτες περιηγήθηκαν σε όλες τις αίθουσες του Λαογραφικού Μουσείου και εξέφρασαν το θαυμασμό τους.

Ακολούθως στην αίθουσα δεξιώσεων του Μουσείου προσφέρθηκαν γλυκά και αναψυκτικά, καθώς και αναμνηστικά δώρα εκ μέρους του Δημάρχου Ανδρίτσαινας και του Διοικητικού Συμβουλίου του Εξωραϊστικού Συλλόγου, Γυναικών Ανδρίτσαινας.

Εξερχόμενοι του Μουσείου τόσο η Βασίλισσα Σοφία όσο και ο Πρίγκιπας Μιχαήλ και οι υπόλοιποι επισκέπτες σχολίασαν ενθουσιασμένοι το έμβλημα του Μουσείου:

« Πατρίδα χωρίς Παράδοση - Καράβι χωρίς Πυξίδα»

Στις 18.9.2006 εστάλη από το Πρίγκιπα Μιχαήλ ευχαριστήρια επιστολή προς το Λαογραφικό Μουσείο και συγκεκριμένα στη κα Πηνιώ Σκαλτσούνη, ιδρυτικό μέλος του Μουσείου.