Αρχική Σελίδα  |  Επιλογή Γλώσσας:   
Εκδηλώσεις

ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ

Κάθε χρόνο ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Γυναικών Ανδρίτσαινας προσκαλεί τους Ανδριτσάνους αλλά και τους επισκέπτες της Ανδρίτσαινας, και κάθε φίλο της παράδοσης σε ένα Τοπικό Παζάρι που οργανώνει τον Αύγουστο στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου στην Ανδρίτσαινα.

Στο παζάρι αυτό εκθέτονται πολλά γλυκά ντόπια που οι Ανδριτσάνες φτιάχνουν με ιδιαίτερο μεράκι καθώς επίσης ζυμαρικά και διάφορα εργόχειρα.

«Κάντε μια στάση για ένα κουραμπιγιέ ή για ένα κομμάτι μπακλαβά δείτε την ιστορία του χώρου και αναπολήστε αλλοτινές εποχές...»

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Στις 18 Φεβρουαρίου 2009 πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο η ετήσια φιλική μας συγκέντρωση στο Ξενοδοχείο ESPERIA.

Στην εκδήλωση αυτή ο σύλλογος μας βράβευσε το Δίκτυο Συνεργαζόμεων Σχολείων «ΑΤΙΘΑΣΑ ΠΙΝΕΛΑ» της Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ, με υπεύθυνη Δικτύου την συμπατριώτισσά μας κα Σταματίνα Κοτρέτσου, για το πρόγραμμα δράσεων που πραγματοποίηθηκε μεταξύ των σχολείων της Ανδρίτσανας και του 4ου ΓΕΛ Περιστερίου (επίσκεψη Ανδρίτσαινα 5-7 Απριλίου).

Κατά την επίσκεψη του του 4ου ΓΕΛ Περιστερίου στο σχολείο της Ανδρίτσαινας εντυπωσιαστήκαμε από το περιοδικό τους «Της Γάτας το Κουδούνι» που μοίρασαν στα παιδιά του σχολείου. Είναι ένα γεμάτο σφρίγος και ζωντάνια μαθητικό έντυπο που δίνει την ευκαιρία να αναδειχθούν μέσα από τις σελίδες του, τα πλούσια ταλέντα των μαθητών οι αυριανοί νέοι δημοσιογράφοι.

Δικαίως του εδόθη το 1ο βραβείο καλύτερης εμφάνισης εφημερίδας Λυκείου στον 14 Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων, της εφημερίδας « Τα Νέα», για το σχολικό έτος 2006-2007 (4ο τεύχος).

Τα παιδιά αυτά έφυγαν με μια υπόσχεση προς τους μαθητές της Ανδρίτσαινας ότι θα αφιέρωναν ένα τεύχος ειδικά στο ταξίδι τους στην Ανδρίτσαινα με σκοπό να εμψυχώσουν τα Ανδριτσανόπουλα για τις καταστροφές που έγιναν το καλοκαίρι του 2007 στην Ανδρίτσαινα και στη γύρω περιοχή.

Την υπόσχεσή τους την κράτησαν! Μπράβο παιδιά...

Το περιοδικό Της Γάτας το ΚουδούνιΤο περιοδικό Της Γάτας το ΚουδούνιΤο περιοδικό Της Γάτας το ΚουδούνιΤο περιοδικό Της Γάτας το Κουδούνι