Αρχική Σελίδα  |  Επιλογή Γλώσσας:   
Ανδρίτσαινα Φωτογραφικά Στιγμιότυπα του Fred Boissonnas

FRED BOISSONNAS
(1858- 1946)

Γεννήθηκε στη Γενεύη. Γιός φωτογράφου, κληρονόμησε το εργαστήριο του πατέρα του μαζί με τον αδερφό του τον Edmond-Victor.

Δεινός ορειβάτης και φυσιολάτρης έρχεται πρώτη φορά στην Ελλάδα και φωτογραφίζει το 1903, έρχεται ξανά το 1907,ο 1913 είναι ο πρώτος που ανεβαίνει στην κορυφή του Ολύμπου. Ξαναέρχεται για ένα τελευταίο ταξίδι στο Άγιο Όρος το 1930 (72 χρονών!).

Το ευνοϊκό περιβάλλον που δημιουργήθηκε από τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ Ελλήνων και Ελβετών τον 19ο αιώνα ήταν ένας σημαντικός λόγος ώστε να συνεπαρθεί από την Ελλάδα, πριν ακόμα πατήσει το πόδι του στα πέτρινα μονοπάτια της.

Τον συνεπήρε ιδιαίτερα η ζωή της υπαίθρου. Προσπάθησε να ενσωματωθεί στις τοπικές κοινότητες σεβόμενος τις παραδόσεις, ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των χωρικών και να ζήσει στο έπακρο την εμπειρία αυτή, την οποία έβλεπε ως επιστροφή στις ρίζες, στις δικές του ρίζες. Στους ανθρώπους που συναντούσε, ο Fred Boissonnas έβλεπε τους πραγματικούς απογόνους της Αρχαίας Ελλάδας, της κοιτίδας του Δυτικού πολιτισμού.

Στιγμιότυπα του Fred BoissonnasΣτιγμιότυπα του Fred BoissonnasΣτιγμιότυπα του Fred Boissonnas
Στιγμιότυπα του Fred BoissonnasΣτιγμιότυπα του Fred BoissonnasΣτιγμιότυπα του Fred Boissonnas
Στιγμιότυπα του Fred BoissonnasΣτιγμιότυπα του Fred Boissonnas